Historien om Bravi Caffe är till stor del även historien om familjen Ciravegna.

Företaget bildades 1952 av Emilio och Faustino Bravi som öppnade den första kaffeaffären  i ett av de historiska områdena i Rom. Efter en kort tid hade dom fyra kaffebutiker.


1982 övertogs företaget av Ettore och Francesco Ciravegna, familjen som har en stor tradition inom grönt kaffe. Alla företag i kaffebranschen minns Aldo och hans son Gianni med stor aktning och respekt som under många år lyckades med varumärket Ciravegna, som importerades från världens bästa plantage.

Giannis son Francesco var den första med erfarenheten av grönt kaffe och Ettore den som skötte allt från import till egen rostning.

 1988 flyttade företaget från den historiska basen i Rom till industriområdet Monterortondo, strax utanför staden.


Mellan  2003 och 2005 gick den andra generationen in i företaget, Gianni och Valeria. Under denna tid utvecklade dom sektorn för kaffepulver och export vilket idag utgör en stor del av den årliga omsättningen.


Kaffeproducenten Bravi har idag 15 anställda och dom fyra familjemedlemmarna utgör ledningen.

Många saker sätts på spel under mer än ett halvt sekels historia, men en sak är säker och det är att passionen för kaffe  och förbättra företaget steg för steg har varit en god strategi sedan 1982.


"Our target is to provide the best quality of an handmade roasted coffee, together with the advantages of a friendly quick and easy business relationship with a family company"